Recepten

Pompoentaartjes & pompoenpuree voor je kindje

Ingrediënten

Snijd de schoongemaakte pompoen in blokjes en kook deze in een pannetje met een klein laagje water in ca. 10-12 minuten gaar. Verwarm de oven (hetelucht) voor tot 180°C.

Pureer de gekookte pompoen, eventueel met wat aanhangend kooknat, tot een vrij dikke gladde puree. (Gebruik hiervan een deel als een van de eerste groentehapjes voor je kindje).

Bestuif het aanrecht met bloem. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en bestuif deze met bloem. Rol de plakjes uit tot nog een keer de lengte en snijd hier twee plakjes uit. Bedek de éénpersoons vormpjes met het deeg.

Vul het deeg met pompoenpuree en bestrooi indien gewenst met zout en vers gemalen peper.

Verkruimel de geitenkaas over de taartjes en bestrooi met pompoenpitten. Leg op elk taartje ca. 2-3 salieblaadjes en besprenkel met olijfolie.

Plaats ca. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Serveer met een frisse salade.