Recepten

speltspaghetti en courgetteslierten in romige saus van gedroogd eekhoorntjesbrood

Ingrediënten

Deze maand staat structuur centraal en dat doen we niet voor niets. Bij baby's en peuters maakt structuur soms het verschil tussen een maaltijd heerlijk oppeuzelen of hem onaangeroerd laten staan. Bij dit gerecht wordt de binnenkant van de courgette verwerkt in een zachte, romige saus en van de buitenkant maak je met een 'sliertjessnijder' heel gemakkelijk mooie dunne slierten (ook leuk voor komkommerspaghetti). Want hé, de ogen van een peutertje weten verbazingwekkend goed wat lekker voor ze is;)

Snijd met de 'sliertjessnijder' mooie spaghettislierten en houd deze apart. Snijd het binnenste van de courgette in blokjes. Verhit 1 eetlepel olie in een pannetje en voeg de snippers van 1 sjalot, knoflook en fijngemalen gedroogd eekhoorntjesbrood toe (dit kan in hakmolentje of in de vijzel). Fruit kort. Voeg courgetteblokjes, slagroom en bouillon tablet toe en kook de blokjes in enkele minuten gaar. Verhit intussen in een andere pan een ruime hoeveelheid water en kook de speltspaghetti in de tijd aangegeven op de verpakking gaar. Giet indien nodig wat kookwater bij de saus en giet de rest af. Bak de Parma ham knapperig. Pureer de saus met behulp van een staafmixer. Verhit de andere eetlepel olie in de spaghettipan en fruit de rest van de sjalotsnippers. Voeg courgetteslierten toe en bak al omroerend in enkele minuten beetgaar. Giet de saus bij de courgetteslierten en voeg de gekookte speltspaghetti toe. Roer voorzichtig door elkaar en breng voor de volwassenen eventueel extra op smaak met zout en peper. Verdeel over de bordjes en garneer met in stukjes gebroken knapperige ham, gemalen Parmezaan en als je het in huis hebt een blaadje basilicum. Staat ook leuk!