Recepten

Pastinaakpuree met krokante geitenkaas en boontjes

Ingrediënten

Voor 2 volwassenen en 2-3 babyhapjes 

Schil de pastinaak en aardappel en snijd ze in blokjes. Kook beiden met de takjes tijm in circa 10 minuten gaar. Giet af en laat droog stomen. Verwijder de tijm en pureer, eventueel met een klein klontje boter of scheutje olijfolie. Houd van deze puree 2-3 hapjes apart voor je baby.

Breng de puree voor jezelf op smaak met zout en peper. Meng de ringetjes bosui (inclusief groen) door de puree en houd warm. Klop het ei los. Doop de geitenkaasjes eerst in de bloem. Wentel ze daarna door het ei. Druk ze als laatste stevig in het amandelschaafsel. Verhit een pan met een scheut olie en bak de geitenkaasjes hierin aan beide kanten goudbruin (circa 3 minuten per kant). Serveer de pastinaakpuree met de gebakken geitenkaas. Lekker met gekookte boontjes.

Tip: is je kindje al een maand of 11-12, verkruimel dan wat geitenkaas en meng dit samen met tot meel gemalen amandelen door de puree (baby variant). Serveer met enkele gekookte boontjes. Als je kindje deze zelf kan (vast)pakken dan kan hij deze ook goed eten (Rapley methode). Let op: geef alleen goed gaargekookte boontjes, laat je kindje goed rechtop zitten en blijf er altijd bij!