Recepten

Vlindersandwich, voor 4 sandwiches of 16 broodrolletjes

Ingrediënten

Besmeer 4 lange sneetjes casino bruin eerst met een laagje roomkaas en dan met een laagje abrikozenpuree. Leg aan het begin van elke snee 4 frambozen op een rijtje, zodat de breedte van de snee bedekt is met frambozen. Rol voorzichtig op en druk het einde goed vast. Wikkel de rol stevig in huishoudfolie en laat even liggen in de koelkast. Verwijder het folie en snijd met een scherp mes 4 plakken per rol. Leg een aardbei op een bord en leg daar de rolletjes (vleugels) tegen aan. Prik de voelsprieten in de aardbei en klaar is je vlinder!

Wil je er een traktatie van maken voor baby (vanaf ca. 10 mnd.) of dreumes, leg dan 4-6 vlinders op een platte schaal en zet er nog een schaaltje aardbeien bij. Zo heeft elk kindje een broodrolletjes 'vleugel' en een aardbei om van te smullen. Met dit recept is dat goed voor 16 kindjes.

Tip: Maak een hartige peutervariant door een stuk paprika als lijfje te gebruiken en de vleugels te beleggen met roomkaas, gerookte zalm en een stengel bleekselderij, reepje komkommer of paprika.