Recepten

(IJs)thee

Ingrediënten

 (IJs)thee voor dreumes, peuter, kids en jezelf natuurlijk!

Deze variant kan je zelfs koud zetten. Begin de avond van te voren. Doe verveine en zoethoutsnippers in een kan en giet hier 1 liter koud water over. Dek af met huishoudfolie en plaats in de koelkast. Giet de volgende dag de thee via een theezeefje over in een schenkkan. Voeg de citroen of limoen schijfjes en eventueel wat honing naar smaak toe en serveer lekker koud.

Voeg bij de variant voor jezelf nog enkele ijsklontjes toe.

Neem voor een rode variant losse thee in bijvoorbeeld de smaak bosfruit of rood fruit. Doe ca. 40 g in een kan. Breng water aan de kook en laat even doorkoken. Neem van het vuur en giet op de losse thee. Voeg 1-2 el suiker toe en roer tot deze is opgelost. Dek de kan af met huishoudfolie en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Plaats tot gebruik (liefst een nacht) in de koelkast. Giet de volgende ochtend via een theezeefje in een schenkkan. Doe vlak voor het serveren wat rood fruit (aardbei, framboos etc.) in de kan, dat staat zo leuk.

NB: met 2 el suiker op 1 liter water krijgt je kindje slechts 1 suikerklontje per 200 ml ijsthee binnen. Dat zijn er al 4 minder dan bijvoorbeeld bij een pakje appelsap, want daar zitten omgerekend 5 suikerklontjes in per 200 ml/inhoud van een pakje.